Circ, vrăjitoare, Pandele şi Vanghelie

Candidati PSD

Congresul PSD desfăşurat azi, a dat impresia că priveşti un episod din Leana şi Costel. Apariţia lui Mazăre în chip de Che Guevara, care şi-a motivat vestimentaţia cazonă, prin aflarea sa în război cu preşedintele Băsescu, a frapat ca de fiecare dată. În timp ce vorbea, nu şi-a arătat ochii de sub şapca estivală complet nepotrivită în context. A sfârşit discursul prin acordarea de credit micului Titulescu, pentru că din punctul său de vedere, e singurul cu “sânge în instalaţie”. Mai rămânea să ne spună că e cool şi trendy.S-a observat cu ochiul liber, că Iliescu mai are un cuvânt de spus, în partidul unde a servit ca preşedinte şi mentor. Cei ce au trecut pe la microfon, n-au contenit să-l lăude şi să-i admire activitatea de-a lungul anilor, uitând de părinţii tinerilor morţi in revoluţie, cărora lacrimile nu li s-au uscat niciodată. Dacă au aşteptat 20 de ani să vadă asasinul moral după gratii, au avut azi prilejul de a-l vedea din ce în ce mai bine clasat de către colegi care-i sunt recunoscători că au fost coptaţi într-un partid care a adăpostit de-a lungul anilor, numai infractori ingenioşi.

De la Bacău, docilii Benea şi Pocovnicu, executau ordinele impuse de naşul rozaliu: “Vrem cu Ponta”. Benea a fost poate singurul care a avut o doză de curaj să afirme că nu este tocmai vremea lui Iliescu, cu alte cuvinte ar trebui să mai rămână la vatră. Pocovnicu, copilul cuminte al PSD Bacău, a susţinut devanghelizarea.

Puteam să anticipez discursul lui Mitrea-manivelă. A renunţat dar nu neapărat din bărbăţie, ci pentru o strategie, tot în favoarea lui Ponta. Nu a uitat să mulţumească bunicuţei pentru sfaturile bune pe care i le-a dat, de la gura sobei.

Geoană parcă a fost în perioadă post partum. Arăta ca o gravidă capricioasă, iritată, striga fără succes celor din sală sloganuri pe care nu le mai credea nici el. Semăna a disperare şi se anunţă pentru bietul prostănac o a doua pierdere din ultimele două luni. Discurs de looser cu vechime în procesul de pierdere.

Cărţile sunt ca şi făcute: micul Titulescu pare varianta cea mai verosimilă deocamdată. Măcar n-a folosit numele Dacianei şi nici n-a profitat de moment pentru declaraţii amoroase. Dar tot nu s-a putut abţine şi a adresat socrului mulţumiri.

La aşa vremuri, aşa partide. Deznodământul n-o să mire audienţa, indiferent care o fi el. Nu poate fi decât aceeaşi Mărie, cu altă pălărie.

Acest articol a fost publicat în Politica și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Un răspuns la Circ, vrăjitoare, Pandele şi Vanghelie

  1. PMS spune:

    vezi MISCAREASOCIALISTA.RO

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *