Aroma de la colț

mau caffeAm renunțat la cafea de câteva luni. Așa cum nici lăsatul țigărilor n-a fost treabă ușoară, un chin a fost și lipsa cafelei, dimineața. Întotdeauna am considerat că după cele șapte zile în care Dumnezeu a făcut lumea, cu siguranță într-a opta, a creat cafeaua. Recunosc, dimineața arată searbăd cu ceai de plante și nu mă simt complet trează nici după două ore dar așa am decis, mai mult să-mi testez voința. Și a mers….până-ntr-o zi.
Venind de la Cora, pe la Adriatica, colț cu Miron Costin, o aromă de cafea se juca cu voința mea de fier până atunci, am cedat ca un cățeluș docil și mi-am zis să termin cu restricțiile. Până la urmă doar cafeaua-n lumea asta justifică existența cuvântului ”aromă”. De ce m-aș priva de ceva cu iz de Rai?
Shop-ul lui Cezar se numește ”Mau Cafe”. Ciudat e că-n siglă are un chinez dar nu-i vorba despre Mao Tze Dong ci de mâța profesoarei din liceu pe care o chema așa.  Din interior se aude muzica radioului. Îl ține pe Cultural  Îmi place locul. Cezar e volubil și cafeaua e tare bună…dependența-i gata!
20428118_10208173714015141_1486723363_nSunt din nou pe făgașul normalității: în fiecare dimineață beau cafea de la ”Mau” și pentru că nimic nu-i mai dulce ca o cafea amară, Cezar știe: ”Tot fără lapte, tot fără zahăr?”, ”Tot. Mereu, zilnic, întotdeauna”. Am vervă, trăiesc, scriu și iubesc din nou diminețile.
Mai bine ESPRESSO decât DEPRESSO!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *