După 30 de ani

cristian_1 - Copie (3)-horzSunt ani mulți și nu știu când au trecut. E ultimul an când vârsta noastră începe cu 4. Ne uităm din casă, pentru că stăm la cinci metri de locul unde ne-am cunoscut ani în urmă, de ziua ta…Lady in Red și un copchil amețit care se chinuia să tragă dintr-o țigară de contrabandă găsită prin parcare, pe la polonezi.
Prea buni prieteni pentru o căsătorie, prea apropiați și mereu împreună să fi stat separat vreodată în viață.
Căsătoria n-a stricat prietenia noastră. Mereu am fost prieteni. Dar am rămas cu defectele intacte: eu vorbesc prea mult, tu deloc. Poate tocmai asta a făcut ca relația să fi mers atâta timp. Dar merge? Uneori, nu. Cred că lăsăm să se vadă că totul merge de dragul vremurilor de altădată. Iar uneori, da, noi ne purtăm frumos, împărțim tot ce avem și mai ales, grija ta să mă învelești noaptea e una cu care m-ai obișnuit prea mult ca să mă pot lipsi.
Ce-au trecut anii, Cristiane! Când îi împlinești, se adună și anii de când ne știm. Ce relație lungă! Poate prea lungă pentru condiția unui om care are numai o viață. Nu mi-ai spus niciodată cum e să te trezești în fiecare dimineață cu mine, de treizeci de ani. Tu nu te exprimi în termeni afectivi și poate de asta nici eu n-am primit prea mult dar eu tot aștept să înțelegi importanța vorbelor și a gesturilor mărunte care valorează cât nu-ți închipui. Până atunci, eu aștept…dacă-mi ia o viață, atunci măcar știu ce-am să răspund la Judecata de Apoi: ”Am așteptat, Doamne. Și asta mi-a devenit calitate. Sunt o bună așteptătoare; nu mă impacientez, nu forțez, nu cerșesc”
La Mulți Ani atât de fericiți încât să levitezi! Îi meriți.
49, still young… 🙂

6 păreri la “După 30 de ani

 1. Dorin

  Prea frumos ca să nu fie adevărat! Iar calitatea de aşteptătoare are darul de a şterge toate păcatele. Have a nice day… birthday!

  Răspunde
 2. Dany6710

  Mai Irina …..ce sa zic ….esti acea minune de femeie pe care doar putini avem norocul in viata asta sa o gasim…am si eu ceva asemeni tie ( daca nu si mai si o jumatate fara de care nu am cum sa exist ) deci, sa-ti traiasca iubitul ,amantul si prietenul cu care imparti atitia ani ,cu bune si cu rele…..putini ori poate multi ,doar doamne-doamne stie …..la multi ani jumatatii tale si sa fiti iubiti pe mai departe…..sa traiesti sanatos Cristiane ca de norocos vad slava domnului esti

  Răspunde
 3. Livia

  M ai facut sa am lacrimi …ei ce sa i faci?…prea ai umblat la sentimente tu …Femeie!!!

  Nu mi ramane decat ca de obicei sa-ti urez…sa va urez…multi ani cu vorbe si fapte…30 de ani o viata de Oameni…frumosi ca voi…!pup apasat

  Răspunde
 4. Carmen

  Pe mine soro Balanta nu ma mai minunezi cu nimic …parca vorbesti de mine , de ceea Ce simt EU !
  Va doresc ceea ce mi doresc mie …!
  In rest stii tu ce sa faci .
  Pup Carmen

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *