E bere, dragă, e bere…

Se răcorise bine pe terasa berăriei iar noi două nu mai plecam și mai ceream ospătarului câte-o bere. Ea, zurbagioaică, băga spre amuzamentul meu: ”Băiete, înc`-un țap!”. Mă amețisem oleacă și râdeam din nimic. ”Țap” cu ”țap”, se făcuse ditamai turma. Eu i-am adus ca kado un tablouaș expresionist, ea mi-a adus în pungă de plastic, o cutie de Finetti, doi carași și murături de la mă-sa. Bestiale! Când nu râdeam de ”țapul” comandat, râdeam de sacoșa bleu. Coada carasului stătea moț sculată și eu nu-mi luam ochii de la imaginea aia.
Mai băgăm o bericioaică?”
A câta o fi?
Cine le mai numără? Intestinul subțire, cu cheltuială se ține!
Multă bere-ncape-n tine! Ai o gură cât o broșură! Să bem, atunci,! Ori bem bere, ori bem bere!
Și cum ne aminteam noi cât de proaste eram în copilărie și cum s-a trezit c-un frate mai mic după ce tac`su ”Nu” și mă-sa ”Nu”, adică nu se suportau și nu se atingeau nici pe verandă, vecinul de la masa din dreapta mea, era curios dacă bem sau tragem pe nas. S-a aplecat de două ori, șăgalnic, peste umărul meu, neatingându-l și n-a avut răspuns pentru chestiunea: ”Bă, te uiți în decolteul meu sau în halbă?”.
Dar cum ea centra, ea dădea cu capul, și de data asta, ea a întrebat, ea a răpuns: ”E bere, dragă, e bere…Dar așa facem noi când ne întâlnim la fiecare zece ani”
L-am chemat la noi la masă și am aflat că maică-sa poartă furou și că tat-su trage de fiare că și-a tras amantă și-l vrea Stallone.
Bere bea și el. Și era gata beat de la o altă terasă unde a stat tot cu două femei care și ele beau bere. Dar nu le comandau ca-n filme: ”Băiete, înc-un țap!”
E clar! Mâine la sculare, iau nimicul dejun! Mă doare capul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *