E total inutil dar știi ce frumos ascultă?

Exact cum e culmea consolării: nu se mai scoală dar știi ce frumos atârnă?! Cam așa a arătat azi primarul Necula. Asculta așa impozant! Aplauda, aproba, zâmbea și îi jucau ochelarii pe nasul rotund, de clown.
Tinerii i-au spus lipsurile, dorințele, năduful iar el (pentru că poate) și-a tras atitudinea din imagine. Pe-o temperatură de 25 de grade cu plus, și-a înfundat mâinile în buzunarele vestei de fâș și când a luat cuvântul, nu s-a supărat că, practic, tinerii îi arătau obrazul când îi reproșau că-n 2018 noi încă mai avem câini comunitari, gropi în asfalt, lipsa apei, a energiei, a unui stadion, mizeria crasă. Nu s-a rușinat nicio clipă, n-a pus capul în pământ, nu și-a făcut mea culpa! Atins de sindromul pesedistului la putere, a pus vina-n cârca celor dinainte, a promis, s-a eschivat, a strecurat câte-o glumiță, a aplicat tactica psihologiei inverse și a fost aplaudat. Adică a ieșit învingător, i-a prostit pe ăștia mici și de data asta.
Câte-un trecător spărgea atmosfera de partid cu exclamații spuse-n barbă: ”Ce tupeu are ăsta să iasă-n public!” sau ”Dracu îl mai votează!”.
Eu cred că are toate șansele să mai prindă un mandat. De inteligența electoratului ne-am prins cu toții. Știe și el că bătând pasul pe loc și făcând pe niznaiul, rândul amărâților se îngroașă și ăștia-s oamenii de care are nevoie: mulți, proști, săraci, obedienți.
La tineri mă așteptam la mai mult. Dar i-au zâmbit complice, l-au aclamat și nu s-au îndoit nicio clipă de viitorul roz-bombon pe care edilul l-a promis dar pe care n-or să-l trăiască în Bacău, niciodată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *