Florin Gureanu- poetul imaginilor

florin-gureanu-horzScrie versuri de când a avut loc tragedia din clubul ”Colectiv”. Un prieten i-a murit acolo și s-a întristat atât de tare încât s-a izolat de lume. A început să scrie versuri direct pe pagina personală de Facebook. De-atunci nu s-a oprit. Sunt peste 1000 de poezii scrise și Florin a câștigat deja simpatia multora prin greutatea versurilor sale. Scrie despre iubire, despre femei, despre politicieni și politică. Uneori romantic, uneori acid, alteori sarcastic pamfletar, cu un limbaj când argotic, când delicat, când nevrotic, când dramatic, poezia lui Florin Gureanu e lizibilă și atrăgătoare.
Se descrie ca fiind ”țigan cu suflet de român” și spune că cei care îl cunosc îl văd într-un fel ciudat pentru că scrie poezii dar asta nu-l oprește să compună versuri. Pune suflet în fiecare catren și când recită, o face cu patimă.
Sunt poetul imaginilor și sunt mare iubitor de flori. Cum văd o floare, cum încep să scriu”, declară sensibil cel din fața mea cu o seriozitate incredibilă și nepotrivită unui ”băiat de băiat”
A absolvit doar 10 clase și spune că are minusul de a nu scrie corect. Se luptă cu cratimele, cu virgulele, cu acordurile dar important e că poezia sa are mesaj și debordează de șarm.
De copil am citit poezie. Eminescu mi-e la suflet și când citesc poeziile lui îmi dau lacrimile. N-am îndrăznit niciodată să scriu dar mi-am luat inima-n dinți și merg pe drumul ăsta. Acum văd totul în versuri
Florin Gureanu este bodyguard-ul atipic. În spatele unei staturi impresionante de sportiv, nu te aștepți nicicum să găsești o latură delicată.
Aprob, încurajez și respect atitudinea acestui om. Câți dintre bărbați își dezgolesc sufletul? Câți țigani ar da atenție poeziei? Câți și-ar lua din timpul lor să aline sufletul celorlalți?
Îl încurajez pe Florin să nu abdice din calea cuvintelor. Cei ce dezamăgesc și pun opreliști, sunt mulți. Oameni care încurajează și se bucură de succesul celuilalt, mai puțini. C-așa-i românul.
Florin intenționează să-și lanseze o carte de versuri și un blog pentru a-și extinde aria de cititori.
Băcăuani, primiți în rândurile voastre un poet! Nu vă transformați repede în instanță morală! În DEX, la explicația substantivului ”poezie”, nu se precizează culoarea, etnia sau diplomele de absolvire.

3 păreri la “Florin Gureanu- poetul imaginilor

  1. Georgeta. Buzgurila

    Frumos spus si destul de adevarat,eu ii doresc in continuare sa scrie cu mai mult patos si convingere,,talentul nu-i lipseste.Domnul sa-l ajute pe mai departe sa-si duca la indeplinire idealurile.Succes,bafta si noroc.O zi super frumoasa iti doresc prieten drag.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *