La Poșta nr.1 ca la Asociația de Proprietari

Una dintre reminiscențele perioadei de tristă amintire care-mi irită creierul, este ghișeul la care sunt nevoită să mă apleci servilă, cu banii în mână, să plătesc un serviciu. Pentru simpla informație, îți tragi o cocoașă deloc sexi și ești nevoit să-ți etalezi curul, curbându-ți corpul la aproape 90 de grade.
Mi-e urât să arăt slugarnică, cu banul meu. Nici pentru doamna de la ghișeu nu pare să fie un confort, să se afle în spatele unui ghișeu de 30/20 și să le vadă clienților doar coșurile și părul din nas, la o distanță de câțiva centimetri.
La Asociația de proprietari, ghișeul prea jos situat, e mai sinistru: din lemn vopsit cu gri metalic, exact ca cel al unei celule de arest. Nimic nu-mi provoacă mai mare sila decât să plătesc lunar cheltuielile de întreținere, aplecându-mă ca un paj docil și reproșând de fiecare dată ” Când naiba schimbați ghișeul ăsta odios, care îmi știrbește personalitatea?” Firește că dintre cei care lucrează acolo și ceilalți aflați la coadă, nimeni nu-mi aprobă indignarea și nu li se pare nimic anormal. Anormală-s eu că cer să stau complet vertical când virez din banii mei munciți, statului!
Aplecatul la ghișeele care arată ca niște cuști de la zoo, poate nu sunt o corvoadă prea mare de dus dar amintirea provenienței lor, da. Comuniștii au gândit ca pe termen lung, nici poziția să nu ne fie verticală. Atitudinea nici atât! De asta îmi stă-n gât, de câte ori mă fac ghiocel și-mi bag capul în câte-o gaură a vreunei instituții!
Renunțarea pe vecie a acestor nemernice practici, ar fi fost un pas, chiar dacă minuscul, spre repudierea vremurilor sumbre. Dar dacă la vremuri noi, tot ei sunt în frunte ca păduchii, pretențiile mele sunt exagerate.
Pe mine nu mă oprește nimeni să sper că într-o zi vor dispărea și ne vom plăti demni, dările către stat.

O părere la “La Poșta nr.1 ca la Asociația de Proprietari

  1. serban eugenia

    Total de acord!!!!Cum cladirea veche si neprimitoare asa si ,,ghiseistele”……Am avut si eu o experienta trista aici…..

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *