Mi-e clar: nu-s adaptabilă

20170718_234438Am găsit ieri un portofel cu bani și acte (pentru a treia oară în viața mea). Am acționat ca orice tantălău neadaptat care crapă sărac dar cinstit: am sunat la Gardă….proces verbal și toate procedurile inutile (întrebări de tipul cum îl cheamă pe tata, vârsta….de astea paralele cu cazul). N-aș proceda altfel nici la al cincişpelea portofel: nu-mi aparține, nu mi-l însușesc. Am și alte obiceiuri proaste: îmi plătesc impozitele la fiecare 5 Ianuarie, n-am făcut credit la bănci de teama obsesivă de-a nu le putea plăti din diverse motive, n-am trecut niciodată nepăsătoare pe lângă oameni sau animale aflate în nevoi, fără să mă opresc, nu împrumut niciodată bani și mă conduc după motivații reşapate din vremea lu’ mamaie: ” Trăiesc fix după câte lovele am în buzunar” și am renunțat la permisul de conducere pentru că mă știu chioară și mi s-a părut drept să nu mă dau lebădă-n chiuvetă.

Dacă preoții sunt homosexuali, Voiculescu e eliberat și spune că va lua măsuri contra abuzurilor și nedreptăților care i s-au făcut, nulități ca Daea, Tudose, Pop, Dan&comp sunt miniștri, Bacăul e condus în majoritatea structurilor sale de înapoiați mintal care nu-și asumă insuccesele….care-i nebunul dintre noi? Înțeleg că eu aș fi. Mi se spune prea des: „Ne este interzis să vorbim cu tine, să-ți citim articolele sau să-ți like-uim postările pe Facebook”. Deci eu sunt oaia neagră, insalubra societății, infractoarea de care trebuie să fugi ca dracu’ de tămâie! Am noroc de câțiva prieteni prea buni și calitativi cu care stau la discuții,  îmi beau ceaiul sau rachiul. Oameni care, ca și mine, dacă găsesc pe jos un portofel, n-ar ezita o clipă sa-l înapoieze.   Alți neadaptați și ăștia! Dracu’ să ne ia pe toți! Nu pupăm funcții, dineuri cu primarul, nici salutul vreunui bugetar de lux….dar ne pupăm între noi și ne e de-ajuns.

Pupa-m-ați în cur, bă! Pentru că taică-meu, Costică, era comunist și încerca să-mi explice cât de frumoase-s secera și ciocanul, îi spuneam să și le bage-n cur și nu mă vedea câte trei luni, drept pedeapsă.  Pe voi nici nu mă piş. Așa am promis după ce i-am citit pe Soljenițîn, Goma și Ierunca. Și eu nu mă dezic. Voi, deseori, da…în funcție de circumstanțe, c-aşa-s matroanele-n călduri.

6 păreri la “Mi-e clar: nu-s adaptabilă

 1. Doina

  Uite ca eu te citesc, iti dau si like-uri, distribui materialele tale atat pe pagina personala, cat si in grupul pe care l-am infiintat.

  Cine are o problema cu asta can go to hell, cum ar zice „francezul” (astia oricum nu stiu nici limba romana ca lumea, daramite una straina sau macar sa deosebeasca doua limbi straine intre ele).

  Răspunde
 2. Mariana

  Esti muuuuult mai buna decat multi.Scrie in continuare, ca o faci bine, fii la fel mereu, fii tu, ca ESTI BUNA!

  Răspunde
 3. Costel Rosu

  Draga Irina,..caut mereu postarile tale iar atunci cand le gasesc..ma amuza tare..Direct si la obiect..Asa imi place..Sa stii ca o mare de lume te adora,,te iubeste si iti doreste ca prezenta ta sa fie mult mai des in acest spatiu virtual..Nu te lasa doborata de pigmei cu ifose,,,tu esti frumoasa,,inteligenta si chiar un model pentru multa lume..

  Răspunde
 4. Marin

  achiesez la postare si comentarii, pertinente si la obiect.Tine-o tot asa, avem nevoie de oameni acizi cu haita instalata la butoane.

  Răspunde
 5. Nordist Bacauan

  superb textul , ca dealtfel toate articolele ce le-am citit…e asa de usor sa scrii bine cand ai cuvintele in minte , in suflet …in inima…respectul meu pentru felul asta de a fi. Am citit de 3 ori , jur…mi-a placut mult asta 🙂

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *