Sommes nous Mălin Bot?

A dat friguțul, e tomnișoară, călcăm prin frunzulițe ruginii, băgăm castraveciori la borcan, ne mai băgăm piciorușele-n politicieni, ne amuzăm cum se bat ei, cum își trag palme…drăguț, oarecum! Nu-i răzbel, nici foamete și doi bani tot mai are românul, la teșcherea. Dar parcă s-a ajuns la limita suportabilității. PSD-ul ar putea fi permanent furnizor de personaje comice ale emisiunilor de tipul iUmor și stand-up comedy.
Ne încalecă PSD-iștii, ne confiscă libertatea, dreptul la opinie, ne înlătură în fiecare zi de la tribuna civică și tehnica pumnului în gură (de multe ori la propriu) a devenit știre obișnuită. Nimeni n-a murit de-un pumn în burtă sau în plină figură. Agresivitatea în lumea politică am mai văzut-o dar în cazul istoriei care se derulează sub ochii noștri, nu e vorba despre simple  reacții isterice sau necondiționate. Totul e pus la punct, dibaci dirijat de Dragnea.
Nu  întâmplător ”reacționarii” iau bătaie în incinta Înaltei Curți de Casație și Justiție sau într-o emisiune în direct iar atacatorului nu i se întâmplă nimic. Mesajul e ”Fii cu noi să ne lărgim gașca și-o să-ți fie bine!” sau Fii împotriva noastră și-o să treci prin iad!”
Sunt exact măsurile dintotdeauna pe care le-au aplicat pe rând serviciile rusești CEKA, NKVD, KGB: violență, atitudini de niznai, falsă grijă pentru populație, îndepărtarea intelectualilor și adorația pentru țărănoi care își șterg mucii cu mâneca, dar cărora li se dau înalte funcții în stat, tocmai pentru a jigni intelectualii și dreapta politică sau regalitatea. Lipsește deportarea, dar nu se știe ce ne pregătește viitorul. 🙂
Dacă ești român întreg la cap și căruia îi pasă de ceea se întâmplă, atunci nu-l poți vedea pe Mălin Bot decât ca pe-un erou! În timp ce pulimea își vede de viață și caută confortul fotoliului,  fără să se implice în vreun fel, jurnalistul are atitudinea firească de a milita împotriva personajelor retrograde care ne conduc și care ne aruncă cu zeci de ani în urmă.
Sommes nous ”Mălin Bot” sau ne ducem pe carici și scoatem basca, insigna și cravata de la naftalină?

4 păreri la “Sommes nous Mălin Bot?

 1. IVPFA Romania

  Curajos si profesionist , acest Malin Bot !? Venit de peste toti si de niciunul dintre romani ,.. sunt fascinat de inteligenta si pregatirea ”ca la carte”, a acestuia . A ingenuncheat la propriu ca nimeni altul in Romania, …nume grele,.. fara damf de emotie si teama ca va claca , ..sau ca va fi depasit de valoarea profesionala a celor incoltiti,..a facut-o la vedere , ..public,.. cinic si barbateste , …fata in fata !?
  Il voi cauta pe acest Malin Bot , …sunt foarte curios daca isi va goli si evantaiul de atitudine /simtire subiectiva,.. de care suntem curtati fiecare dintre noi muritorii in orice lucru facut , ..exclus ca el sa fie o exceptie, (poate doar Isus a fost – numai ca el nu a fost un om prin puterea aratata!?) …si atunci mie imi va ramine sa fac intr-o eventuala discutie cu el ,un singur lucru : il voi plimba prin Dex-ul Limbii Romane asa cum numai un Sagetator adult pina peste cap cum sunt eu ,ma obliga sa o fac : ,…echidistant/temperamental fara manusi si perdea de interese personale .

  Răspunde
   1. IVPFA Romania

    Irina Bacaoanu – Je suis Malin Bot
    (https://www.youtube.com/watch?v=bBUmnFckdKM)
    Malin Bot , …asa cum am mai spus si „altcuiva-femeie”,.. tot de condei – Irina Bacaoanu,..(.. este un profesionist bine pregatit /curajos/inteligent),..acelasi lucru iti spun si tie ,..o fascinatie de pus la rana romanului adormit si conservator ,..numai ca mai trebuie sa-ti arat si reversul apelativului de EROU asa cum apreciaza ”Condei-Irina Bacaoanu” bunaoara : Da, tu esti un roman ce poate schimba mersul Istoriei in Romania, dar,.. nu pe verbul tau !? Fara un tribut de singe al parintilor/ bunicilor celor pucisti de linga tine, este exclusa o reusita omule , cum la fel de exclusa este o ”Revoutie de Catifea”. Si asta inseamna ca pucistii tai sa puna mina pe cutit sa omoare batrinii cu zile numarate de la Dumnezeu, cu zile numarate de la o pensie la alta. Ei ce zici te incumeti !? Cei alesi,..”Ciuma Rosie”,.. sunt votul Lor,.. Malin Bot,..celor multi si umiliti de ”Mama- Romania”, cea Democrata si Libera,.. de la nivelul ”Capitalism-Primarie/Capitalism-Spital/Capitalism-Banca” ,.. pina la nivelul de ultim drum ”Capitalism-Cimitir” . #REZIST# ,..ca parte spartana a Capitalismului de tip Basescu via Occident,..ce pseudonim ii dai , Malin Bot !?

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *