O altfel de clinică

-o parte a personalului clinicii și Elena Duță Nițescu-

-o parte a personalului clinicii și Elena Duță Nițescu-

E de dorit să ai o stare de sănătate perfectă. Să nu fii nevoit să umbli prin spitale, să cauți medici care iau șpagă cu bun simț sau care nu se uită-n traistă după de-ale gurii. Sistemul medical e unul de care te ferești cât mai mult cu putință. Dar bolile sunt destinate oamenilor și cu totii trecem pe-acolo indepenedent de voința noastră. Nu avem cultul controlului preventiv, fie și anual, nu ne facem analizele decât daca simțim dureri acute si uneori ajungem prea târziu ca să se mai poată remedia ceva. Ăsta e păcatul românului: acordă atenție mâncării, se simte bine numai când își vede congelatorul plin, distracției, flecărelilor dar nu propriei sănătăți.
Cum nici eu nu sunt mai prejos decât tiparul mai sus descris, mi-am propus totuși să caut o clinică unde să-mi fac un set de analize complete. Să văd și eu așa…ce-mi mai fac rinichii, ficatul…dar anemia mea? E tot pe baricade?
Criteriile de alegere au fost cele după care s-ar uita oricine: preț, timpul de așteptare pentru rezultate să fie redus, aparatură medicală în parametri moderni și de ce nu, un loc primitor, o ambianță plăcută să nu mă împungă nimeni de la ușă și să-mi răspundă în doi peri sau a lehamite.
Am fost cât se poate de norocoasă să găsesc, pe strada Bucium, la nr. 4A, clinica NEW CENTRAL MED care îmi fusese în prealabil recomandată. Am găsit aici o atmosferă mai mult decât plăcută. Parcă plouase cu asistente frumoase și zâmbitoare, pregătite să ajute, să dea sfaturi, să recomande, să te facă să te simți comod. Wow, mi-am zis! Am ajuns în vreo țara occidentală și nu știu eu? Ce le face pe femeile astea să dea peste cap un tipar atât de bine înrădăcinat precum că ar trebui să fugi de doctori și analize? Un gînd deplasat îmi stăruie-n minte: să te tot îmbolnăvești dacă ești tratat într-un așa fel!
După analizele care mi s-au recoltat, ca o unitate care se respectă până la capăt, sunt servită c-o cafea și prind momentul să chestionez curioasă, administratorul întregii afaceri. O tipă care-mi amintește de Sophia Loren, fără dubii. Sunt femeie și mă încearcă o ușoară invidie. Cine n-ar fi? ELENA DUȚĂ NIȚESCU pe lângă faptul că e de-o frumusețe de-a dreptul răpitoare, se dovedește a fi și-o femeie de afaceri de larg succes: deține clinici prin mai multe orașe ale Moldovei (Onești, Vaslui, Focșani), pe lângă clinica unde mă aflam, mai are și un spital cu o capacitate de 1000 metri pătrați, unde din ianuarie 2014, speră să intre în contract cu C.A.S.. Aici se oferă îngrijiri paleative și am crezut că e rezervat celor avuți dar răspunsul a fost că oricine poate beneficia pentru că plata se face prin C.A.S. și este gratuit. Eu zic că ăsta e un pont pentru aparținătorii bolnavilor cronici. Să știe că sunt îngrijiți la standarde europene, să beneficieze de medicație și medici de specialitate și totul gratuit…e o știre, zic eu.
Visez  la o secție de radioterapie. E greu dar nu imposibil” declară optimistă, Elena Duță. Eu cred că va reuși. Nu pare tipul de om care se oprește la stadiul de dorință.
O  întreb cine impune personalului să mențină o așa atmosferă caldă și amicală, iar femeia din fața mea zâmbește: ”Am 47 de angajați, toți relaxați și fericiți
După ce am aflat c-am avut privilegiul să mi se facă analizele cu cei mai speciali reactivi denumiți biosystem pe care nimeni din oraș nu-i are pentru că puțini investesc în calitate, am realizat că am făcut un pas spre evoluție, intrând într-o așa locație unde am cunoscut oameni de aleasă calitate si mi-am făcut cunoștințe cu care îmi doresc oricând să mai stau la vorbă. Ziua în care am intrat în NEW CENTRAL MED e una pe care am marcat-o acolo în calendarul meu  memorativ ca fiind una de excepție.

Adresele clinicilor NEW CENTRAL MED sunt:
– BACĂU, Str. Bucium, Nr. 4 A (tel. 0334 401.401)
– ONEȘTI, Str. Republicii, Nr. 47 A
– VASLUI, Str. Ana Ipătescu, Nr. 167
– FOCȘANI, în incinta școlii de șoferi, Scorpion

8 păreri la “O altfel de clinică

   1. Daniela

    Ce e asa grav? Ca statul roman a permis unei prostituate cu 4 clase sa se „ocupe” de sănătatea oamenilor, da e foarte grav.
    Ce e neadevărat in ce s-a spus mai sus? Primesti diagnostic chiar fara sa fii consultat. Asta da „performanța”.
    Cand lași sănătatea oamenilor pe mâna unor prostituate si a unor infractori, uite ce obții:
    http://m.adevarul.ro/locale/vaslui/exclusiv-trafic-influenta-dare-mita-dsp-vaslui-directorul-clinici-psiholog-trimisi-judecata-cumparare-influenta-interceptari-1_56d7e63f5ab6550cb8708efe/index.html

    Răspunde
  1. ROMEO

   Ba Vasile,la Vaslui a furat Partidul tot…..si ala cu clinica ,de pe aceeași strada,care s-a dus si a dat „în gat„ prostii,are 75 de ani,ala nu ia pâinea altora……???Ce va mai grăbiți sa mânjiți gardul altuia cu rahat….Violatori mai aveți ??Ca s-a spart conducta pe la voi.

   Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *