Prea bun, prea onest, prea deștept pentru voi

FB_IMG_1492965264883E atât de pătimaș în timpul meciurilor încât te îngrijorezi pentru inima lui! Îngenunchează, strigă, se face foc și e comic cum la fazele de aruncare de la 7 metri își ascunde fața în palme. Un profesor universitar care are o catedră pe merit, un antrenor secund care face echipă perfectă cu Sandu Iacob, la HC Vaslui și un formator international foarte apreciat. Alex Axinte e omul de sport într-o continuă formare pe care rar îl găsești în România. E-n Japonia, e-n Cehia, e-n Danemarca sau cine știe pe unde predă handbal la nivel superior. Dacă pentru străini e îndeajuns de bun, pentru băcăuani, nu prea. Nu primește respectul și recunoștința meritată pentru că handbalul băcăuan e tronat de cei pe care administrația îi acceptă, simpatizează și sponsorizează.
Pentru Alexandru Axinte și Sandu Iacob, oameni care nu știu să linguşească, nu s-au găsit niciodată soluții în scopul păstrării lor. O fi un minus faptul că metoda lor nu constă în tiranie si „Dumnezeul mă-tii!”, la antrenamente. Caracterul imaculat și bărbăția, nu-s atuurile zilelor de azi. Alex Axinte are un doctorat muncit, nu i-a întins nimeni vreo mână ca să-i ușureze parcursul în carieră, așa cum s-a întâmplat cu mulți dintre universitarii Facultății de Educație Fizică și Sport.
Am toată admirația pentru oamenii care au transpirat pentru fiecare treaptă profesională și care nu au depins de partid, nașul sau cumătrul care ține spatele. Nimic nu-i mai încurajator decât să știi că mai există un Axinte, un Iacob care dau înainte cu forțe proprii și încrederea că într-o zi, lumea sportului va alege cinstea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *