Să fie iubire!

teatru bacoviaAșa a proclamat Eliza Judeu, managerul Teatrului Bacovia: ”Valuri de iubire să văd ! Să mișune în porii și pereții sălii, în scândura scenei și-n catifeaua cortinei! Să amintim spectatorilor că fără iubire suntem nimic!
Și a avut loc premiera celor Trei povești de iubire scrise de Matei Vișniec și Teodor Mazilu. Povești în care, ca spectator, trebuie să te regăsești undeva: ori ești gravida plină de ifose, ori servilul care pare inabordabil dar spune DA la prima strigare, ori femeia cu o carieră ștearsă și o personalitate puternică, ori bărbatul aparent stăpân pe situație dar un fricos, de moarte, de abandon, de sfârșit, sau poti fi femeia satisfăcută în timpul momentului de dragoste dar nemulțumită de ”țigara de după” a celui ce tocmai s-a ridicat din așternut. Nu e indecent să recunoști că unul dintre personaje parcă ți-ar juca rolul. Nu te întreba dacă Geo Balint ți-a intrat în intimitate! Nu, nu poate fi vorba! El e doar regizorul care gândește în locul fiecăruia dintre noi și ne oferă exact ce vrem să vedem și auzim: răspunsuri la dilemele noastre din viața conjugală, amoroasă, relațională, în general.
Povești spumoase, cu accente comice dar dramatice în fond, toate cele trei, aduc noutatea în acest sezon, pe scena Teatrului Bacovia. Se intră pe scenă din sala de spectacol, personalul tehnic schimbă decorul, la vedere, sfertul cortinei ridicat la începutul piesei, lasă să se întrevadă cele trei cupluri dansând și asta face ca suspansul piesei ce urmează, să fie sporit.
Din nou Geo Balint face casă bună cu Teatrul Bacovia, pentru că trebuie să recunoaștem, acolo și-a lăsat o parte din suflet și  tot acolo îl regăsește. Cu iubirea de teatru nu te pui!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *