Să fii respectat de frică

respectE detestabilă ipostaza în care ți se dă acordă atenție de frică! Niciun ”Bună ziua” nu e veritabil. Practic, când ajungi să bagi lumea-n sperieți că te-ai cocoțat tu pe-un post care nici măcar nu-i viager, nu ești decât parvenitul care profită de funcție, și exploatând ceva, crede că-și rezolvă complexele.
Câți de ”Să trăiți!” și ”O zi bună vă doresc” or fi sub auspiciul fricii! Dar prost nu e cine se impune ci cel care se supune. Mereu se găsesc alternative. Nimeni n-ar trebui să se umilească pentru un post amărât dar călduț sau pentru un nenorocit de salariu care oricum nu acoperă decât nevoi primare. De ce să inspiri aerul expirat de alte guri? Doar un craniu pustiu poate trăi împotriva firii. Umilința și decadența nu sunt compatibile cu trăirea. E moartea lentă a personalității și e drum cu sens unic.
Spune ”Bună ziua!” numai dacă dorești ca celălalt să aibă o zi frumoasă, dacă nu, fă-ți curaj să-i spui ”Rupe-ți-ai gâtul!” sau ”Lua-te-ar dracu`!”. E un pas spre libertatea pe care o meriți și cu care te-ai născut. Că n-ai ieșit din mă-ta înlănțuit…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *