Să te ferești de Omu`Roș`!

dorneanu„Jură-mi-te pe ascuțișul paloșului tău că mi-i da ascultare: ferește-te de Omu`Roș`că-i om cu inimă haină!” așa m-a învățat tătuca când am pornit la drum, în viață.
Nu m-am întâlnit prea des cu specimenul. Ăștia-s rarități, însemnații! Și totuși, Omu`Roș`mi-a ieșit în cale în calitate de: politician, aspirant la scaunul Primăriei, vânzător de polițe de asigurări, comerciant de țigări cu abur, prăduitor și cică ziarist dar asta n-a confirmat-o nimeni din presa locală.
Buuun! La vreme de seară, noaptea, dimineța, omul cu capul înflăcărat, mă respecta grețos, ”Duamnă” în sus, ”Duamnă”-n jos și până la pământ, mă ruga să bem un ceai. Am fentat de câteva ori dar m-am înduioșat de insistența lui care merge de la respect bălos până la nesimțire. Și ruptă de frig, ieșită de la serviciu, în loc să mă duc țeavă acasă, mă pune dracu`să mă întâlnesc cu Omu` Roș`.
El bârfește crunt, știe tot, cunoaște personaje din servicii secrete, dă tentă psihopată oricărei asociații și din punctul lui de vedere, toată lumea e vândută PSD-ului, numai el e Superman care se luptă pentru dreptate. În timp ce vorbește, umblă des pe telefon. Când îl lasă din mână, telefonul clipește la fiecare două minute. Îl văd pe bou că mă înregistrează dar el, prea prost, încearcă să tot ascundă ditamai telefonul după pachetul de țigări electronice pe care îl are de vânzare. ”Poate să înregistreze până-l ia dracul, tot ce îi spun, spun și cu voce tare, eu n-am secrete și nici nu-s omul să nu-mi asum vorbele”, îmi spun. Și-n plus de asta, mi-e rușine de rușinea lui și mi-e jenă să-i spun.
Îi vorbesc despre o trupă băcăuană de B-boy, i-l arăt pe Youtube pe Franke (dansator de B-boy din Bacău, căruia i-am luat interviu cu 6 ani în urmă) și ce să vezi? Anti-pesedistul, fuge la București (chip, să demonstreze cu cei de la #Rezist) și haț! trece pe la Franke, să facă puțin treaba PSD-ului cu capitala europeană…de astea. Că băiatul ăla n-o să vadă în viața lui vreun leu și Omu`Roș`îl tăvălește, nu-i treaba mea. Dar ghici ce? Mă întâlnesc, tot la un ceai, după ce mă roagă zile de-a rândul, și iar cu ”Înregistrarea” pe On, și….mor de râs! Îmi povestește despre un tip Franke care dansează B-boy și cu care el a vorbit la București :))))) Mor!!
Omu`Roș` se vrea om de cultură, de sport, ecologist…el e miezu`. În realitate el n-are niciun job, se ține de poalele unora de prin Primărie, e un bârfitor notoriu și un periculos pentru care nu merită să-ți consumi un ”Bună ziua” că deja ți-ai făcut belea.
Dragă tătucă, iartă-mă că n-am ținut cont de sfatul lu`matale! Dacă te-aș fi ascultat, agenda mea, avea o mizerie-n minus.

6 păreri la “Să te ferești de Omu`Roș`!

  1. Irina Bacaoanu Autor articol

   El îi. Spân nu-i. Asta mai lipsea.
   Cică are prostul obicei de-a înregistra lumea de mult.

   Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *