Tăticul oaselor frânte: Adrian Mateciuc

Foto: Irina Băcăoanu

Pe Adi e de dorit să-l cunoşti ca om, înafara cabinetului de kinetoterapie. Te marchează modestia, calmul şi bunătatea lui. O spun sincer şi nu doar de dragul de a umple cu vorbe un articol.

Dar dacă tot ai avut nenorocul să suferi cu coloana, cu oasele, muschii sau orice altă nenorocire ţi s-a abătut asupră-ţi şi medicaţia sau terapiile alternative nu te-au ajutat, jumătate din oraş te trimite la Adi să-ţi aşeze oasele la loc. Dar cine este Adi? Adrian Mateciuc, este absolvent al Facultatii de Kinetoterapie Bacău, cu studii postuniversitare la Padova, Italia. Acolo a învăţat secretul manipulării coloanei., procedeu neteoretizat in România si aproape nepracticat din pricina dificultăţii, a cunoştinţelor teoretice sau pur şi simplu a lipsei de curaj a multora dintre kinetoterapeuti.

De ce faci aceste manipulări? Sunt mai bine plătite, e diferit de ceea ce oferă piaţa kinetoterapeutică?
A.M.: Am simţit întotdeauna ca nu e completă ştiinţa mea. Că mai pot aduce ceva suferinzilor. La bani? Nici nu m-am gandit vreodată. Daca as vrea sa fac bani, aş face programări haotice şi aş obţine cantitate şi nu calitate. Nu-mi doresc asta. Si da, e posibil să-mi fi dorit să fac „altceva”, ceva în plus pentru oameni, de aceea am ales această metodă de vindecare pentru pacienţii mei.

Spune-mi Adi Mateciuc, despre ce cifră a clienţilor se poate vorbi că ai vindecat: zeci, sute, poate mii…
A.M.: Pot să spun doar că nu am reuşit să salvez de la cuţit patru persoane. Toate erau femei. Dar erau leziuni grave, cronice şi fără şansă decât cea a intervenţiei chirurgicale.

(Observaţi proba de modestie, sper. Nu mi-a relatat câţi a vindecat, câţi au plecat sănătosi de la el dupa ce venisera cu dureri şi probleme cumplite…dar a avut frumuseţea aceea interioară de a nu se lauda ci mai curând a se blama pentru puţinele-i nereuşite care erau oricum prea avansate pentru intervenţia manipulării)

Salonul unde Adrian îşi desfăşoară activitatea nu are firmă, nici nu-şi doreste un frontispiciu luminat şi jur ca am reusit cu greu sa-i smulg o poză si cateva marturisiri.
A fost singura dată când nu mi-am  regretat spondilozele şi afecţiunile lombare. Dacă l-am cunoscut pe Adi, sunt mai bogată sufleteşte…si coloana dă şi ea semne bune.

10 păreri la “Tăticul oaselor frânte: Adrian Mateciuc

   1. Irina Bacaoanu Autor articol

    Bună ziua

    Despre Adi nu mai știu nimic de ce ca timp.
    Îmi pare rău că nu vă pot da nicio informație

    Răspunde
 1. Teuton

  ATENTIE LA IMPOSTORI!
  Manipularea articulara reprezinta o tehnica extrem de complexa, este practicata in cadrul specializarii OSTEOPATIE, iar studiile universitare dureaza 6 ani!!!
  Nici in Italia si nici in Romania aceasta specializare nu este recunoscuta. In Italia exista o multime de cursuri care imita Osteopatia, iar un titlu sau un certificat de participare la aceste cursuri NU ITI DA DREPTUL SA PRACTICI O ALTA PROFESIE.
  In tarile in care Ospetopatia este recunoscuta, la cursuri sunt admisi DOAR ABSOLVENTII SCOLILOR CU PROFIL MEDICAL! Daca la inscriere nu declari ca esti un absolvent al facultatii de educatie fizica si sport, poti obtine usor orice document (in Italia exista o Lege foarte clara cu privire la actul medical terapeutic; sunt convins ca organizatorii cursului nu au stiut de existenta unui participant de la scoala sportiva, iar daca nu a durat 6 ani, a fost o improvizatie).
  PACIENTII VOR PLATI PENTRU LEGILE CARE IN ROMANIA AUTORIZEAZA PE ORICINE SA FACA MANIPULARI VERTEBRALE.
  De la Ministere am confirmarea unui numar important de tetraplegii in urma acestor tehnici improvizate, efectuate de impostori din alta scoala decat cea medicala.
  ATENTIE!

  Răspunde
  1. Irina Bacaoanu Autor articol

   Am inteles ca Adi s-a mutat la Clinica „Regina Maria” din Serbanesti. Cauta numarul de acolo si intreaba.
   Sanatate!

   Răspunde
 2. Catalina

  Cel mai bine e sa mergi personal sa te programezi pentru ca e plin,vin multi oameni la el.O si frumoasa si sanatoasa sa aveti !Este la Regina Maria din Serbanesti

  Răspunde
 3. Rosu Daniela

  Sunt una din pacientele lui Adrian si este departe de a fi un impostor. Il consider a fi pregatit si responsabil. Nu se apuca de un tratament decat dupa ce-ti analizeaza RMN-ul zonei in cauza. Mai intai am fost la medici care nici nu au avut curiozitatea sa vada pe RMN despre ce este vorba. Iar explicatiile lui Adrian au fost pertinente , aratindu-mi direct pe o coloana vertebrala care o are drept model, care imi sunt problemele si cum va actiona.
  Il consider daruit divin pentru aceasta meserie pentru care pune mult suflet. Si apoi , aviz celor rautaciosi, in sat la bunica mea o femeie facea aceste manevre fara sa fie scolita la UMF.
  Nu contest faptul ca nu ar exista si impostori, insa nu vorbim despre o asemenea persoana. Bravo lui ca a reusit cu doua maini de aur sa se faca cunoscut pe o raza destul de mare.
  Eu sunt din Piatra Neamt si deja ma pregateam de o interventie chirurgicala cand am ajuns sa-l cunosc.
  Mult succes in continuare!

  Răspunde
 4. Vali

  Un raspuns pentru Teuton, desi un pic cam tarziu.
  Ai dreptate doar partial in ce priveste Osteopatia, pentru ca manpulari vertebrale se practica si in chiropraxie. Iar Osteopatia are in Europa in general un caracter mai aparte, pentru ca tine de medicina alternativa, nu ca in SUA unde a fi DO echivaleaza cu a fi MD. Protocoalele terapeutice osteopate sunt recunoscute de OMS.
  In ceea ce-l priveste pe Adrian, are o facultate de kinetoterapie absolvita si practica de cativa ani, asa ca nu sunt motive sa fie suspectat.

  Răspunde
 5. Sony Acasa

  Incepand cu nov 2017 dl. Adrian Mateciuc nu mai are cabinet in spatiul Campusului Medical Regina Maria Bacau .Poate fi gasit in Piatra Neamt, Str. Alexandru Lapusneanu nr. 7.

  Este singura informatie pe care o am si sper sa fie de folos.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *